LogoSøgLuk menu

LÆDERGUIDE

Læs vores LÆDERGUIDE herunder, så bliver DU bedre klædt på til at købe LÆDERMØBLER og ikke mindst gør dig i stand til  at undgå at købe katten i sækken i varehusene.
PAS PÅ. Der findes masser af "Læder-efterligninger" derude, der helt misvisende forsøger at bilde dig ind at være den "Ægte vare."
På alle Læderland's normalvarer finder du KUN DEN ÆGTE VARE !


ÆGTE LÆDERTYPER

ÆGTE LÆDER = Rigtige dyrehuder



ANILIN ( NARVLÆDER )

Anilinlæder, er det tætteste, det er muligt at komme det "rå" naturlige læder.

Da denne lædertype er uden egentlig overfladebeskyttelse og man ingen mulighed har for at skjule eventuelle "defekter" i det færdige læder, anvendes der til denne lædertype huder af høj sortering, d.v.s. huder med få skader eller naturlige ar.

Anilinlæder er "handske" blød, meget behagelig at sidde på og føles stort set aldrig hverken koldt eller varmt. Til gengæld er Anilinlæder også noget mere sårbart overfor brugspåvirkninger. Pletter efter spildte væsker, fedtstof m.v. lader sig undertiden kun vanskeligt fjerne.

Anilinlæder vil med tiden, afhængigt af den valgte farve, få en noget kraftigere patina end de fleste andre lædertyper, specielt på de flader der der påvirkes kraftigst under brugen. Denne lædertype anbefales, hvis der alene lægges vægt på at læderet skal være behageligt at bruge og hvor det praktiske ikke spiller nogen væsentlig rolle.

SEMIANILIN ( NARVLÆDER ) 

Semianilin er læder der har fået en let overfladebehandling og derved er blevet mere modstandsdygtigt overfor påvirkninger i brugen.

"Prisen" for denne beskyttelse af læderet, er læderet bliver en smule mindre behageligt i brug og at overfladen kan virke lidt mere "kunstig" at se på.

I praksis betyder overfladebehandlingen at man har lidt "mere tid " til at fjerne spildte væsker og lignende fra læderet's overflade inden det begynder at trænge ind i overfladen og give pletter eller skjolder.

Ændringer i læderets udseende vil også være svagere for denne lædertype end for anilinlæder.

Semianilinlæder anbefales, hvor der lægges vægt på at få et rimeligt praktisk læder, uden at give afkald på læderets bløde og behagelige egenskaber.



DÆKFARVET LÆDER ( NARVLÆDER )

Dækfarvet læder er læder der har fået en noget kraftigere overfladebeskyttelse, typisk med læderlak, hvilket også giver et særdeles praktisk læder, der kan stå for lidt af hvert.

Den kraftigere behandling gør også læderet noget stivere og mere kunstigt at se og føle på. 

Farvningen lukker, helt eller delvist, læderets overflade og gør det noget mindre behageligt i brug.

Læderet vil derfor heller ikke forandre sig særligt meget i brug.


Til gengæld er møbler med denne lædertype meget praktisk i brug og kan derfor anbefales, hvor de praktiske egenskaber er vigtigst og de "komfortable" egenskaber mindre vigtige.

NUBUCK ( NARVLÆDER )

Nubuck er læder, der er bearbejdet på en speciel måde for at få sit specielle "ru" udseende.

Læderet er en "anilin" type, hvilket betyder at det ingen egentlig overfladebeskyttelse har.

Det er dog almindeligt at Nubuck fra garveriernes side er imprægneret for at give en vis beskyttelse.

Det kan bedst sammenlignes med ruskind og Nubuck vil derfor også forandre sig på en lignende måde, f. eks kan den "ru" overflade blive slidt af hvor læderet bruges kraftigst, så læderet på disse steder bliver glat i overfladen.

Nubuck kræver derfor en noget mere grundig og regelmæssig pleje end andre lædertyper for at bevare det oprindelige udseende.



BY-CAST LÆDER

Bedre kendt under navne som  Royal Læder, PU Læder, Creta Læder og lignende.

Disse lædertyper er i  almindelighed produceret af oksehuder, oftest af spaltlaget , der garves, farves og efterfølgende narvsættes ( præges med læder "mønster" ) for til sidst at blive påført et lag" Polyurethan" (PU) der beskytter læderet og giver overfladen det karaktaristiske blanke og glatte udseende.

Da " Polyurethan" er et plastmateriale er det færdige læder praktisk og slidstærkt men har dog en noget ringere smidighed og komfort end andre lædertyper.

ANTIKLÆDER ( NARVLÆDER )

Fælles for ANTIKLÆDER-typerne er at de er lavet for at kunne fremstille et møbel, der fra starten ser gammelt ud. Denne "Antik" effekt kan opnås på flere måder:

Ved af overfladefarve læderet med farvet lak i flere forskellige nuancer, (plejes som glatlæder)

Ved af overfladefarve læderet med farvet lak i flere forskellige nuancer, (plejes som glatlæder)

Ideen i antiklæder-typen er at læderet forholdsvis hurtigt skal komme til at se rigtigt gammelt ud. I antiklæder må derfor accepteres forholdsvis store forandringer i læderets udseende.



SPALT ( BAGESTE LAG AF HUDEN )

Spalt er "baglaget" af den spaltede dyrehud, d.v.s. den del af den spaltede hud der vender indad. Det har derfor, naturligt nok, ingen naturlig overflade og må derfor bearbejdes meget for at få et brugbart læder.

Spalt bliver garvet, overfladefarvet og herefter bliver det præget med læder "mønster" for at ligne de øvrige lædertyper. (Narvsætning) Da spalt langt fra har den samme styrke som "narvlæder" bruges det almindeligvis kun til betræk på stel og andre flader der ikke udsættes for slidtage.

Spalt anvendes normalt kun på møbler i den billigere ende. Spalt benyttes dog også til at producere BY Cast læder.

OBS: Hos Læderland anvender vi kun læder der er produceret af hele og reelle læderhuder, vi anvender IKKE nedenstående typer på vores normalvarer



PSEUDO LÆDER / "FUP LÆDER"

Efterligninger af ægte læder



BONDED LÆDER / REGENERERET LÆDER

Der findes forskellige typer af bonded læder, men den type, der bruges på polstrede møbler i dag er et produkt baseret på polyurethan eller vinyl.

Det er lavet af læderspåner blandet med polyurethan eller andet vinylprodukt der oftest er støbt på overfladeden af et tekstillag (bærevæv)

Der er til slut ”trykt” lædermønster i overfladen for at komme til at ligne ægte læder.

Bonded læder har INGEN af de oprindelige læderegenskaber, hverken komfort, smidighed eller styrke. Vi kan derfor bedst beskrive det som læderbrancens ”Kødklister”.

SKAI / P.U.

Skai er læder lignende "Plastic Betræk" kort og godt. Det har, bortset fra det læder lignende udseende, ingen af læderets egenskaber og er derfor alene brugt til at skabe et billigere stykke møbel.


Ulemperne kan være at det forholdsvis let skades, hvis man kommer til at sparke til det med en hæl eller påvirke det med andre skarpe eller spidse genstande.

Det vil heller ikke forandre sig på samme måde som det læder det er monteret sammen med, så der risiko for, at et møbel med læder og skai monteret i kombination, efterhånden kan ændre sig forskelligt





DU FINDER OS HER:

Navervej 9,
4000 Roskilde
Tlf. 46 75 57 00

Vi har åbent:

Man - Tors: 9.30-17.30 - Fre: 9.30-19.00
Lørdag: 9.30-14.00

Vi har SØNDAGSÅBENT
1'ste & Sidste Søndag i Måneden
11.00 - 15.00